Ugrás a fő tartalomra

Az én házam, az én váram

Bika Újhold margójára

„… Sikerről ne fogadj el tanácsot attól, aki sikertelen, belsőről és tartalomról pedig nem hallgathatod olyan ember útmutatásait, akinek mindössze külsőségei vannak. Tartásra nem taníthat megalkuvó, becsületre pedig nem nevelhet tolvaj. Szorgalmat nem követelhet rajtad rest, helytállást tunya, bátorságot pedig gyáva.
Mert mindenki csak abból adhat, amije van. Te gazdag vagy. Annak születtél, annak neveltünk. Rád felelősséget róttak. De ne adj magadból túl sokat és vigyázz, kitől mit fogadsz el. Emlékezz a szavaimra: üres kútból nem lehet vizet húzni." - Náray Tamás
Gyakorlati szempontból az ember legfőbb célja nem az, hogy egyen, igyon, szexeljen, dolgozzon…
Hanem, hogy ember legyen. Megteremtse, megélje és megvédje a belső lelki békéjét, személyes királyságát. Nézzen és lásson. Értelmezzen és védekezzen. Elmélázzon és szeressen. Sírjon és nevessen. Kritizáljon és elfogadjon.
Élettapasztalatokat, élményeket gyűjtsön. Ezek pattintanak szenvedélyt az elégedett létátéléshez.
Az embernek nem azért kell élnie, hogy a gyerekeinek jó legyen. Hanem azért, hogy önmagának jó legyen. Ez a példamutatás.  Itt és most.
Zárójel - a jó… a boldogság… a szeretet… személyenként mást - mást jelent -  zárójel bezár.
Szóval, őrülten megy a küzdelem, hogy ehessünk, ihassunk, dolgozhassunk, pénzünk, autónk és házunk legyen. Aztán kínlódva rohangálunk, mint mérgezett egerek azért, hogy mindezt megteremtsük a gyerekeinknek is.
A kölykök azzal az élménnyel nőnek fel, hogy a szüleik és a világ küzdöttek egész életükben. Meg van a minta…, szóval ugyan olyan őrülté válnak, mint a szüleik és a világ. Királyság?! Vagy mégse?
Tetszik ez az életkép?
Tetszik ez a sorsörökítés?
Hagyhatunk más példát örökségül. Nyíltan, őszintén és szenvedélyesen. Játszmák nélkül!!!
Ha béke van bennünk, béke van a családban. Ha a családban béke van a környezetünkben is békét tudunk teremteni. Ha környezetünkben nem harcol senki, akkor békés az ország, és ha az országok nem harcolnak, béke van a világon.
Ha egy icipicit lendített a napodon a bejegyzés, kérlek honoráld egy megosztással!
Szeretettel! Megyebiró Joli ∞

Kép: Tüttő József - A kalandozó metropolisz 

https://www.facebook.com/TuttoJozsef

Megjegyzések