Ugrás a fő tartalomra

Újfajta önbizalom születik

Oroszlán Újhold margójára
Az elmúlt 28 nap arról szólt, hogy engedjük kiürülni a régi, rongyos mintákat.
Megnyílva és megengedve egy szenvedélyes új viszonyulást.
Feláldozva és megadva magunkat az Itt és Most oltárán. Befelé fordulással, tudatos lélekrendezés folyt… a lelkesség megtalálása.
Kiderült, hogy februárban megfogalmazott vágyainkért tett küzdelem és harc milyen eredményt hozott. Az átütő szenvedéllyel (lelkesen, szívvel lélekkel) megtett lépések és cselekedetek örömöt hoztak.
“A boldogsághoz két út vezet. Vagy csökkentjük a vágyainkat, vagy növeljük lehetőségeinket. Ha bölcs vagy, mindkettőt megteszed.”
(Benjamin Franklin)
Szerintem Franklin arra céloz, hogy a mennyiségi vágyainkat csökkentsük és a minőségi lehetőségeinket növeljük. A vágyaink csökkentése úgy értendő, hogy szelektáljuk, válogassuk ki a személyes, egyedi, utunknak megfelelő vágyainkat.  A „mindent is” túl sok lesz. Szétforgácsol, elbizonytalanít.
A lehetőségeket tekintve… szerintem a kihívásokra gondolt. A kihívások egyfajta erőpróbák… kalandok és felfedezések. Fókuszt, koncentrációt, elhívást hoz. Lelkesítenek, éltetnek és boldoggá tesznek.
Az Oroszlán Újhold időszaka minden esztendőben elhozza a bőség élményét, és annak boldog megélésének lehetőségét.
Újra és újra visszatérve arra a pontra, hogy szeresd magad, boldog légy, és örülj annak, amit megteremtettél.
Persze nem a „mindent is” hajszolására, eufóriára, felszínes gyönyörökre értendő. Sokkal inkább egyfajta otthonosan elégedett, feltétel nélküli létátélés.
Magamból fakadó öröm… szabad, független, egyéni és eredeti természetű. Természetedből adódó, természetes alkotás, teremtés, mű létrehozásából fakadó öröm.
A következő 28 nap arról a változásról szól, hogy eddigi (élet)tapasztalataidból képet alkoss magadról, önálló egyediséged, természeted felvállald. Hinni, tudni, hogy létezik benned érték, erőforrás, tehetség, ami felszínre kívánkozik.
Újfajta önbizalom születik, bátor, próbára tevős.
Nem a külvilágnak demonstrálós, hanem benned, belül, magadnak szól. Rugalmas, hétköznapi hősiességgel, oldott cselekvéssel megszelídíteni az eszetlen fejetlenséget.
Már sejthető a létezése… a zsigereidben, vállalkozz a működtetésére. 
Kell hozzá a megnyugvás csendje.
Kell a hála érzése.
Kell az impulzusok átélése.
Hatalmas felismerések születhetnek, villanhatnak be azt tekintve, hogyan fejlessz, frissíts. Váratlan, meglepetésszerű benyomások, eredeti ötletek jöhetnek. Hirtelen, jelentkező lehetőségek érkeznek. Mindez stílusváltást, kiigazítást és a megszokott forma elengedését hozza, ezzel segítve a megújuló haladást.  
Van hívás! Van cél! Van fény! Van út! Van barát! Van Tovább!!!
Szeretettel! Megyebiró Joli ∞
Kép: Victor-Nizovtsev

∞ O L D A L A I M ∞ linktr.ee/megyebirojoli 

Megjegyzések