Ugrás a fő tartalomra

Önátadás és vagy odaadás

Bak Telihold margójára

Január közepe óta emelkedik, érlelődik ez a csúcsélmény, csúcspont. Most érzékelhető és értelmezhető, megélhető. Lassan érezheted miben szélesedett látóköröd, miben gyarapodtál, miben és kiben bízz és higgy.
Az elmúlt 5 -6 hónap alatt befektetett energiák sikerei vagy kudarcai mutatkoznak meg.
Ha a dolgaid jól mennek egyfajta elégedett, energikus, szerencsés érzés övezi ezeket a napokat. Megerősödött önbizalmad és optimizmusod a további fejlődés alapjainak felfedezésére irányulhat.
A kudarcokkal sincs baj, hisz okulsz, tanulsz… így magasabb szintű tapasztalatra (megoldó kulcsokra) teszel szert. Hited és a kialakult érettség inspiráljon, irányítson a további fejlődés alapjainak felfedezésére.
A felelősség személyes érzésének megtapasztalásához, rendesen fel kell vállalni a régi stílusunktól megváló, gyökeres átváltozást.
Lassan képessé válunk megítélni, elfogatható - e számunkra vagy sem, a jövőnket megalapozó potenciál (lehetőség).
 Érdemes kerülni, azokat a viselkedésformákat, melyek veszélyeztetik a méltóságot, és a „gerincet”. Továbbá… a széles vászonban vetítést, ami aláássa az önbecsülést.
Az önbecsülés megszerzésénél és tudatosításánál… annak megtartása, megőrzése a nehezebb.
Megfejlődött értékeink felelősségteljes úttartásra ösztökélnek… és rég elveszett apró, de nemes dolgokra való rátalálást, rálátást adnak.
A Bak Telihold, az érzelmi intelligencia gyakorlati aktiválódását, természetes megfejlődését hozza. Gyökeresen átalakítva a sikerről, győzelemről eddig alkotott megéléseinket, elveinket.
Érdemes számot vetni ebben a csúcsenergiában.
Ünnepelni:
ami megvan,
ami erős,
ami elért.
Vagy…
Átértékelni a manipuláló, önszabotáló, gátló, elkapkodott, aláásó, zsaroló stílusirányzatokat.
Inkább kiegyezésre törekedni a jövőt illetően, mert lassan láthatóvá válik, hogy amitől aggódtunk, az nem olyan rossz, mint gondoltuk.
És még valami...
Irigyek lehetünk azokra az emberekre, akik képesek az önuralomra. Felmerül a kérdés… hogyan képesek ficánkolás, izgágaság nélkül hitelesek és sikeresek maradni. Nos… úgy, hogy nem ficánkolnak és izgágáskodnak. Józan (belső) méltósággal élik meg erőfeszítéseik sikerét. Nem mozdulva, egyfajta passzív, önzetlen szeretettel, elégedettséggel szemlélik megtett útjukat. Tudnak megpihenni, szünetet tartani és úgy élik meg ezt a boldogságot, mint csúcsélmény vagy győzelem.
Egyfajta elengedéssel, kiürüléssel.
Mint mikor a felnevelt gyermekedet engeded útjára… vagy egy megírt könyv (szellemi gyermek) a nyomdába kerül.
Olyan… csendes belső béke.
Olyan… békés otthonra találás érzése önmagaddal.
Egyfajta őshit, ősbizalom, ősenergia, ősbiztonság.
Ettől lesz lényed értékes, önmagát szerető, megbocsájtó, önmagáról és a környezetéről felelősséggel gondoskodó.
Szeretettel! Megyebiró Joli ∞ 
Kép: Pinterest
∞ O L D A L A I M ∞ linktr.ee/megyebirojoli

Megjegyzések