Ugrás a fő tartalomra

Homály bonyolítja a tisztánlátást

Ikrek Újhold margójára

A nyár első Újholdja, napfogyatkozással.
Napfogyatkozással kísért Újholdak arra hívják fel a figyelmet, hogy jelentős idő után lesz világos képünk. Homály bonyolítja a tisztánlátást.
Az elmúlt időszak, arról szólt, hogy megoldó kulcsokat és alternatív utakat találjunk a teljes átalakulást sem mellőző céljaink kivitelezéséhez. Rádöbbentünk, hogy terveink igen hosszú távúak, nagy felelősséggel járnak, és kemény belső koncentrációt igényelnek.
Továbbá megijedtünk, kétségbe estünk, elbizonytalanodtunk.
Akarom én ezt?
Képes vagyok én erre?
Sőt… voltak (lesznek) olyan epizódok, mikor eszünkbe jut egy cuki mondás…: tévedni emberi dolog… mondta a sündisznó, és lemászott a drótkeféről.
Semmi sincs leszögezve és köbe sincs vésve. Nem tartozol se végső döntéssel, se szilárd elköteleződéssel, és a kényszerítésre…  mondhatsz nemet.
Az is döntés, ha nem döntünk, nem maradsz le semmiről. Türelemmel várj és szemlélődj. Önvédelemmel kivárni, ezzel időt nyerni a rejtett, figyelmen kívül hagyott dolgok kiderítésére vagy megmutatkozására.  
Június 22. körül (Merkúr előre indul) tisztulnak a gondolataink, világosodnak a terveink. Összefutsz azokkal, akik segítik, patronálják a kitűzött utadat és rálátást kapsz arra vonatkozólag: kikkel és mikkel foglalkozz a jövőben. Figyelmed legyen rugalmas és nyitott a harmatos ismeretekre, friss, újszerű összefüggésekre.
Az is normális lesz ebben a ciklusban, hogy két véglet között himbálózol… érzelem vagy értelem, szívedre vagy az eszedre hallgass?! Nos… arra, ami hosszú távra ígér eredményt. Arra, ami inspirál!
Lassú, türelmes, szisztematikus hozzáállást igényel, valamint kicsit göröngyösebb.
És nem arra, ami kényszerít!
Mintha a szellemiség, szemléletmód, eszmék, jövőkép, az új képességek egy inkubátorban (tojásban) növekednének. Egyfajta punnyadt érlelődést engedve, megőrizve a fészek vagy az istálló melegét. Törékeny, kényes körülmények, melyek kifinomult bánásmódot igényelnek. Ne feledd, a hatalom és az erő nem játékszer!
Lelki kiegyensúlyozottságban maradni, türelmesen megvárni a megfelelő cselekvési lehetőségeket.
A Holdciklus tetőpontja június 24.- e , a Bak Telihold körül várható. Itt a január óta befektetett energiák sikerei vagy kudarcai mutatkoznak meg.
Június vége felé beláthatóbbá válik a teljesítendő, előre vezető út. Körvonalazódik a döntés és cselekvés, azt tekintve… mivé, kivé fejlődjön személyiségünk.
Szem előtt tartva, hogy gyökereink éppoly fontosak (család, biztonság, fészek), mint az élettervünk (sikereink, elhivatottságunk, világi státuszunk).
Itt már olyan érzéseket élhetünk meg, melyek új eszményképeket villantanak… az ideális ÉN kitöréséről, kikeléséről.
Az igazság és az egyértelműség, július 6.- a körül válik világossá.
Sokat, nagyon sokat üzenhetnek éjszakai álmaid. Jegyezd fel őket, még akkor is, ha csak foszlányokra emlékszel! Belső hírnökünk a leghitelesebb forrásunk.
Ha egy icipicit lendített a napodon a bejegyzés, kérlek honoráld egy megosztással!
Köszönettel s szeretettel! Megyebiró Joli ∞

Kép: Pinterest

∞ O L D A L A I M ∞ linktr.ee/megyebirojoli


Megjegyzések