Ugrás a fő tartalomra

Szűz Újhold margójára

Rendező átalakításról szól a következő 4 hét.
Szeptember hónap az átmenet, és változás belátását készíti elő. Elengedve a nyár lüktető lobogását, felkészít az évszakváltás elfogadására. Megélve és megtapasztalva, hogy újra és újra rendet kell tennünk az élet minden területén.
A nyári pihenés, regenerálódás, töltődés és élményekkel teli tüzes szórakozás után, lassan vissza kell térnünk a hatékony hétköznapokba.
A nyár sok mindent megérlelt. Eredményeket és eredménytelenségeket is.
Érdemes az eredményeken elgondolkodnunk, tavasszal vetett magok (ötletek, kitűzött tervek) hozadékát tekintve számvetést végezni.
Vigyázva, hogy az önkritika ne csapjon át önsajnálatba. A szorgalmas, fókuszált munka ne csapjon át rabszolgaságba.
Márciusi apró alaplépések művészetének elsajátítása során, most apró, de annál hasznosabb, hatékonyabb fejlesztésekkel lehet egységesebbet alkotni, létrehozni, gyarapítani Sorrendet felállítva… egyik dolgot a másik után.
A „mindent is” egyszerre… újra sok(k) lesz.
És még valami… a saját dolgainkra, egységünkre, egészségükre, harmóniánkra figyeljük elsősorban. Mert, ha ez nincs meg, képtelenek leszünk a környezetük hasznos és „elég” jó hasznára válni. Szóval a saját kertünket gyomláljuk, gondozzuk, fejlesszük… mert, ha túl sok energiát fektetünk be mások világába (kertjébe) a miénk sivár lesz.
Jelen lenni saját utunkon, saját járművünkkel. Erre van befolyásunk, lehetőségünk, ezt tudjuk irányítani, navigálni és fejleszteni az eddigi tapasztalat, gyakorlat elemzésével. Ezt tudjuk belső revízióval új elKÉPzelésekkel szépíteni.
Szelektálással rendezni, kitakarítani, kiüríteni.
Tiszta lap kell. Nem elég a radírozás… mert szerintem már annyit radíroztunk, hogy lassan kilyukad a papír. Vagy már kilyukadt?
Tiszta lapra… írjunk… rajzoljunk… új képeket, új technikákkal, friss ötletekkel, más színekkel. Mélyről jövő, belső inspirációból fakadó, ösztönös KÉPzelettel, KÉPzelőerővel.
Továbbá… akit és amit el kell engedni, le kell vágni… semlegesség, közömbösség művészi ollójával és pozitív kíméletlenséggel tegyük.
Nem kell aggódni… energia nem vész el, csak átalakul.
Szülő – gyermek kapcsolat sem vész el azzal, hogy a gyerek oviba, suliba kerül vagy kirepül az életbe. Csak ÁTALAKUL, változik, edződik.
Ötletek, vágyak, álmok sem vesznek el… váratnak magukra, kitisztulnak, eladásra vagy cserére kerülnek.
Bűneink és hibáink sem vesznek el… erénnyé, tapasztalattá alakulhatnak… emlékeztetve az EGÉSZben gondolkodásra.
Sebeink is megmaradnak (nem vesznek el), heggé alakulnak, változnak… emlékeztetve a tanulságra és az öngyógyításra.
Jöhetnek előremozdító megoldások, találkozások, könyvek, gondolatok, tanulmányok, kapcsolatok, meglátások, meditációs élmények, álmok…
Ideje van jókor lenni, jó helyen!
Ideje van jókor cselekedni, jókor nyitni, tovább lépni!
Ajánlott irodalom és élmény filmben : Ízek, imák, szerelmek.
Házi feladat: értelem, lendület, jelen lét, magas tudás, álmok leírása, meditáció, alkotás, egység… GYAKORLATBAN.
Merni, tenni, csinálni.
Szeretettel! Megyebiró Joli ∞ 
Kép: Michael Cheval – Hangos csend
∞ O L D A L A I M ∞ linktr.ee/megyebirojoli 

Megjegyzések