Ami
szükségeltetik hozzá:
Verőfényes
tavaszi napsütés, ami kihajt a szabadba. Kesztyű, olló, kosár a csalán
begyűjtéséhez.
3 nagy
csokor csalán, durvára aprítva
1 fej
hagyma, durvára aprítva
2 gerezd
fokhagyma, durvára aprítva
kevés vaj,
kevés olaj
1 liter
hús- vagy zöldségalaplé
200 ml
főzőtejszín
só,
frissen őrölt bors
4 - 5 szál
turbolya... ha találsz a csalán gyűjtése közben
4 - 5 szál
medvehagyma... ha van a kertedben, vagy ha találsz valamelyik boltban
Végy egy
fazekat... pörkölj alá. Jöhet a vaj és az olaj, majd a hagyma és a fokhagyma,
párold üvegesre. Dobd rá a csalánt, medvehagymát, turbolyát... ezt is párold
kicsit. Sózd, borsozd majd öntsd fel az alap lével. Főzd! Úgy 10 perc után...
jöhet a tejszín és a botmixer. Forrald fel! Kóstold meg, s ha kell sóval
borssal kerekíts az ízén. Zárd el az energiát és tedd rá a fedőt. Mikor
kitálalod... szórj rá reszelt sajtot és pirított zsemlekockát.

nagyobb bötűket :) kicsitkicsit
VálaszTörlés